6 mites sobre l’arròs dels quals has sentit parlar moltes voltes

L’arròs és el tercer cereal més cultivat del món, amb una producció que supera els 740 milions de tones anuals. Per això, no és estrany que totes les cultures del món tinguen diferents mites o llegendes sobre l’arròs.

De fet, es preveu que el consum d’arròs continue creixent, per este motiu, hui desmentirem algunes de les llegendes que existeixen en relació a l’arròs o el seu consum, perquè pugues menjar-lo i disfrutar-lo amb total tranquil·litat.

 1. L’arròs conté gluten

Fals. l’arròs no conté gluten, és un cereal totalment apte per a celíacs, podria succeir que en l’empresa en la qual es processe l’arròs, treballaren també altres cereals amb glútens (com el blat) i poguera haver-hi una contaminació creuada. En Arròs Dacsa no treballem cap altre cereal que continga gluten, per la qual cosa pots estar tranquil, que el nostre arròs és totalment apte per a celíacs.

2. L’arròs engreixa

Fals. La realitat és que, tots els aliments engreixen, pueso que tots tenen una quantitat de greixos, calories i altres aportacions nutricionals. L’important ací és que l’arròs té un nivell molt baix en greixos, és molt fàcil de digerir i a més pots contrarestar l’índex glucèmic del consum arròs combinant-lo amb verdures, la qual cosa farà del teu menjar, un plat completament equilibrat.

3. L’arròs és indigest.

Fals. Com ja hem comentat en l’anterior punt, la realitat és totalment oposada a esta afirmació. L’arròs es digereix amb gran facilitat, menjar arròs t’ajudarà a tindre un intestí fort.

4. L’arròs té un alt contingut de sal

Fals. L’arròs té un contingut en sodi molt baix, solament has de llegir la taula nutricional de qualsevol dels paquets d’Arròs Dacsa i comprovaràs que té 0 grams de sal per cada 100 grams de producte.

5. L’arròs no conté proteïnes

Fals. Tornem a consultar esta afirmació en la taula nutricional i ens adonem que per cada 100 grams d’arròs, estarem consumint entre 8 i 9 grams de proteïna; la qual cosa és un número elevat si el comparem amb altres cereals.

6. L’arròs integral aprima més que el blanc

Fals. És cert que l’arròs integral té més fibra i minerals que l’arròs blanc, però alhora, també posseeix més antinutrients, la qual cosa fa que si absorció siga més difícil. La fibra de l’arròs integral realentiza la sigestión i per tant l’índex glucèmic serà menor, però tornem al que s’ha dit anteriorment. Importa més l’acompanyament que el tipus d’arròs, aprofita a per a introduir tota la verdura que pugues en els plats d’arròs si el que cerques és baixar de pes.