La història del nostre arròs

Arròs Dacsa - L'Arròs de València

En 1968 es funda l’empresa Maicerías Españolas, una empresa familiar dedicada a la producció de sèmoles de dacsa per a la indústria cervesera, amb l’objectiu de convertir-se en un referent a nivell europeu en el seu sector.

Arròs Dacsa - L'Arròs de València

Durant l’any 1982 l’empresa entra al sector de l’arròs creant la marca Arròs Dacsa. Des de l’àmbit de l’empresa familiar la creació de la marca Arròs Dacsa és de gran importància per apropar als consumidors a una tradició tan arrelada a València com és el cultiu de l’arròs.

El nom Dacsa, traducció de la paraula «Maíz» en castellà, es proposa com una forma d’unir dos importants conceptes que defineixen les arrels de l’empresa. Estos conceptes són la clara al·lusió a la producció de dacsa, tan referent en els seus inicis, i la utilització del valencià, idioma natal dels seus fundadors i de gran importància en la regió on es cultiva el seu arròs.

Arròs Dacsa - L'Arròs de València

A l’any 2000 i al costat d’altres empreses del sector, Arròs Dacsa funda el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Arròs de València , amb el objectiu de generar un valor afegit a l’arròs cultivat en l’Albufera de València i garantir l’alta qualitat del producte servit als seus consumidors.

Arròs Dacsa - L'Arròs de València

A causa del constant esforç de la marca per oferir als seus consumidors el millor arròs cultivat a València, l’any 2011 es converteix en la primera marca d’arròs a obtindre la certificació de la marca Parcs Naturals. D’aquesta manera Arròs Dacsa garanteix de manera inequívoca que el seu producte es cultiva seguint els estàndards de qualitat i protecció ambiental que exigeix el cultiu en una zona protegida com és el parc natural de L’Albufera de València.

Hui en dia Arròs Dacsa compleix amb els més alts estàndards de qualitat i segueix oferint un excel·lent producte autòcton de la millor qualitat a causa de la seua cuidada elaboració en un procés productiu de selecció gra a gra, altament recomanat per a l’elaboració de tots els arrossos tradicionals valencians.